Függöny fel! (Még egyszer hátulról)

Győr, Győri Nemzeti Színház
Milyen gyakran fordul elő az emberrel, hogy egy este háromszor néz meg egy darabot? Talán nem túl sokszor. Pláne, ha olyan magas röptű műről van szó, mint az Ádámkosztümben, mely csupán egy habkönnyű komédia - és gyors távozásra ösztönöz.
Ezt a rossz sorsra ítélt darabot mutatja be a Függönyt fel! előadás elölről, hátulról, rendelkező próbának mímelt főpróbától a csodálatos bukásig. Közben hetek telnek el, és a rögtönzött társulat élete egyre csak bonyolódik, szerelmi szálak csomósodnak össze, és egészen hihetetlen emberi játszmák zajlanak férfiak és nők, színészek, ügyelők és rendező között színpadon és a kulisszák mögött egyaránt.
 
Öröm nézni, ahogy a csupa méz, „csudi édes” főpróbától, eljutunk a vad féltékenységi rohamokig, amikor is a hősszerelmes Garry (Sárközi József) dúvadként próbálja – még az előadás alatt – csákány élre hányni a hiper érzékeny Fredericket (Ungvári István).  
 
Hiába, akkor szép az élet, ha zajlik, s a második függönytől ez az előadás igazán felgyorsul, szórakoztat és megnevettet, és azon kapja magát az ember, hogy hangosan kacag, ahogy tán színházban nem is illene, de olyan jól esik.  
 
 
KáVé
2010.03.11
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.