Az égigérő fa

Kaposvár, Helyőrségi Klub
Állandó bábszínház nyílt Kaposváron! Ennél jobb hírt a gyermekes családok álmodni sem tudtak volna maguknak, hiszen a megyében sajnos eleddig egyetlen olyan bábszínház sem volt, ami folyamatos műsorral várta volna a családokat.
Ajánlott korosztály: 4+
Most ez az áldatlan állapot megszűnt, ugyanis nemrég megnyitotta kapuit a Bábszíntér, ami a Helyőrségi Klubban, a Német István fasoron kapott helyet. Működése hatalmas űrt tölt be, aminek áldásos hatása talán még a megyehatáron is átnyúlik majd. 
 
A bábszínház egy külön világ. Gyermek és felnőtt egyaránt egy varázslatos világba csöppen, ahol a kicsik átélik a látottakat, nevetnek és tanulnak, a felnőttek pedig újra gyerekké válnak. Ennek kipróbálására pontosan megfelel a szombathelyi Mesebolt Bábszínház Az égig érő fa című előadása, ami október 24-től november 12-ig rengeteg alkalommal látható a Bábszíntérben. 
 
Kormos István verses népmese-feldolgozásában a mindenki által ismert történet találkozik a modern költészettel, az ég a földdel, a fenti világ a lenti világgal, köztük pedig ott áll az égigérő fa. Az előadásban a szépen gördülő verssorokat könnyedén alakította komplex színpadi játékká Rumi László, a darab rendezője, úgyhogy 3 éves kor feletti gyerkőcök már élvezhetik az előadást. Az őket elkísérő szülőkről és nagyszülőkről nem is beszélve!  
 
A.P.
2010.10.19
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.