A színek háborúja

Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza
A Bartók Kamaraszínház repertoárjában a saját előadások mellett rendszeresen feltűnnek meghívott (vendég)produkciók is, olyanok, amelyekért egyébként a fővárosba kéne utazni – azt meg nem mindenki teszi meg, még ha egyébként színházrajongó is.
A februári program végén ezúttal a Táp Varieté és Performance Színház A színek háborúja című darabja szerepel, mindannyiunk határozott örömére. A Takátsy Péter rendezte előadás az „Alternatívák” sorozat harmadik műsora a Bartókban – ebben a sorozatban kortárs alternatív színházi produkciókat láthatnak a nézők, most már rendszeresnek mondhatóan. 
 
A darab címe nem rejti homályba a történetet, valóban színek vitájáról és háborújáról van szó, ám ezek a színek, ahogy az a posztmodern irodalomban lenni szokott, magáról a művészetről, a műről vitatkoznak. Ebben az esetben tulajdonképpen saját magukról is. „Leginkább talán a színlelés és igaziság kérdése jelenti a vezérfonalat. A Kék, a Sárga és a Piros színes szójátékokkal vitatkozik arról, melyikük a legszínesebb. Majd új színek kerülnek a mesébe, végül már többek között a színtelenség, a színlelés és a színház a társalgás témája. Az egész élet. Szinte.” – olvasható a  
színlapon. Lássuk! 
 
Sax Pál
2011.02.23
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.