Háló nélkül – Kabaré Mortale

Tatabánya, Jászai Mari Színház
Kabaré bemutatójára készül a Jászai Mari Színház. A Gábor Andor és Karinthy Frigyes jeleneteiből, korabeli slágerekből és Selmeczi György dalaiból összeállított anyagra tíz színművész - köztük Egyed Attila - talált ki improvizációkat.
A darabot Novák Eszter rendezte, aki ugyan a kabarét klasszikus formájában prezentálja (természetesen lesz zenekari kíséret is), azért a „kabaré mortale” mint műfaji meghatározás sejteti, most sem egy szokványos produkciót látunk a társulattól.
 
Halálos kabaré lesz, mert az élet valójában veszélyes mutatvány, mi pedig háló nélkül vagyunk kénytelenek végigcsinálni, és túlélni az életünket megnehezítő, szűnni nem akaró attrakciókat. Legyen az a párunkkal folytatott végeláthatatlan vita, gyereknevelési kérdés vagy épp a munkahelyi stressz – a kabaréban persze ezeken mulatunk, de azért a képtelen vagy méltatlan helyzetek szomorúsága áthallik az egyébként zseniális humorú jeleneteken.  
 
Lesz például benne színészhalálverseny is, és a közönség szavazhatja majd meg, kié a legjobb, legszebb meghalás. Itt aztán nem is fogják vissza magukat...
 
Szóval, a nevetés túlélés, tanulhatjuk a módszert és kezdődhet a mutatvány: Vigyázz - Kész – Hepp! 
 
 
to
2010.03.23
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.