Tánc-dal-fesztivál 2

Pécs, Pécsi Harmadik Színház
A Táncdalfesztivál jóval több volt, mint az egycsatornás televízió szórakoztató népünnepélye. A Táncdalfesztivál a maga korában intézmény volt, a társadalmi közérzet vulkánszerű kitörése, hű tükre a korabeli viszonyoknak.
Akkor váltak ikonokká, igazi sztárokká a hatvanas-hetvenes évek élvonalba tartozó zenészei, és indítottak útjára egy korszakot, ami meghatározta a jövőnk alakulását is. Akkoriban a Táncdalfesztivál a mindennapok elé tartott tükröt, a zene eszközével tárta fel féltett vágyainkat, titkainkat, szenvedéseinket, de a kor kritikáját is jelentette egyben, virágnyelvű iróniával.
 
És mit jelent a Táncdalfesztivál ma? Nosztalgiát, visszaemlékezést gyermekkorunkra, a tinédzserévekre és egyben búcsút egy letűnt kortól, a „szocialista operettvilágtól”. 
 
A Tánc-dal-fesztivál első részét 2009-ben mutatta be a veszprémi Pannon Várszínház, majd a sikeren felbuzdulva elkészítették a folytatást is, melyben a Neoton Famíliát, Poór Pétert, Zoránt, Kovács Katit, az első Táncdalfesztivál győztes dalát, és a korszak más slágereit idézik meg egy remek előadásban. 
 
Inga
2010.11.05
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.