Vízkereszt, vagy amit akartok

Révkomárom, Komáromi Jókai Színház
Illyria partjainál hajótörést szenved Viola. Fiúruhát öltve Orsino herceg szolgálatába szegődik, s olthatatlan szerelemre lobban új gazdája iránt. Orsino azonban Oliviáért epekedik. Olivia viszont az álruhás Violára vet szemet...
Ahogy ez egy Shakespeare-komédiában lenni szokott. És akkor ott van még a sótlan udvarmester, Malvolio, valamint a tréfamester Böffen Tóbiás. Vajon a végére sikerül-e kibontani az összegubancolódott szerelmi szálakat, ostromlók és ostromlottak vajon egymásra találnak-e?
 
Erre (is) választ kap a néző, ha megnézi a Komáromi Jókai Színház új bemutatóját. Az előadást Valló Péter Kossuth-díjas rendező állítja a színre, akit a színház már régóta szeretett volna megnyerni egy komáromi munkára.
 
Az előadás zenéjét, Melis László írta, akit szintén nem szükséges bemutatni a színházba járó közönségnek, koreográfusként pedig Gyöngyössy Tamás működött közre. Az április 16-ai bemutató minden bizonnyal azok számára is tartogat majd újdonságokat, akik a mű és Shakespeare jó ismerői, hiszen a komédia szabad műfaj, és ha akarnák sem lehetne kétszer ugyanúgy színpadra vinni. Meg, ugye, minek is?
 
 
Sax Pál
2010.04.09
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.