Egyértelmű, hogy a kortárs magyar dráma egyik legizgalmasabb alkotója Egressy Zoltán. Először a foci-nők témakört feszegető Sóska, sültkrumpli-t láttam színpadon írásai közül, de a győri közönségnek elég lenne annyit mondanom: Portugál.
A Győri Nemzeti Színház lassan három éve töretlen sikerrel futó darabja után Forgács Péter ismét egy Egressy-tragikomédiát vitt színre.
 
A Kék, kék, kék a vándorcirkuszok világába vezeti nézőit, illetve sokkal inkább a kicsit zilált, hajdan tán szebb napokat látott Filadelfia Vándorcirkusz életébe lépünk be, ami vissza nem térő lehetőség előtt áll: csatlakozhat a World Circus (WC) európai tagozatához. Ehhez mindössze egy elfogadható színvonalú előadást kell produkálnia...  
 
Ez egyszerű feladatnak tűnhet, de kisebb-nagyobb családi problémák kereszttüzében nem is olyan könnyű. S hogy milyen lesz a produkció? Azt mi magunk is eldönthetjük, hiszen ahogy kell, jönnek a bűvészmutatványok, a könnyed bohóctréfák, az artistamutatványok és persze a láma is, "mellyel a gyerekek fényképezkedhetnek"...    
Jil
2010.05.06
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.