Carmen

Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház
Híres táncos szinte csak a tavasszal esedékes fesztivál idején fordul elő Veszprémben, most azonban váratlan ajándékot kapnak a táncrajongók: Carmen című előadásával ugyanis a Győri Balett érkezik vendégszerepelni a Petőfi Színházba.

Koreográfia: Robert North

Díszlet: Robert North

Jelmez: Gombár Judit

 
Robert North neve egy jobbfajta tánctörténetben biztosan címszó. A koreográfus színes szakmai háttérrel, balettos és modern táncos gyökerekkel, valamint elismerések és nagy koreográfiák tucatjaival rendelkezik. A Carment a Győri Balett számára alkotta, tettestársa a zeneszerző Christopher Benstead. 
 
A győri Carmen csupa meglepetés. Szakít Bizet zenéjével, és története is inkább az eredeti Mérimée-novellához, mintsem az operalibrettóhoz, hű. Ne várjuk tehát a Fel torreádor!-t és a többi nagyszerű operaslágert, de ne várjunk nagyzenekari hangzást sem! Christopher Benstead sokszor inkább hideg kortárs zenéje, melybe Sebestyén Márta hangját is belekomponálta, s melyben maga is szólót énekel, teljesen új Carmen-élmény lesz. 
 
Sok újdonság ide vagy oda, azért ez mégiscsak egy Carmen-előadás, tehát nem marad majd el a szerelem és a gyilok, a leányzó tüzes pillantása és az érzelmes pillanatok tömege sem. S ha mindehhez a győri táncosok profizmusa és egy koreográfus világklasszis lépésanyaga társul, akkor biztos, hogy egyedülálló táncélményben lesz részünk. 
köc
2011.01.27
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.