Süsü, a sárkány

Eger, Harlekin Bábszínház
„Én vagyok a híres egyfejű, a nevem is ennyi csak: Süsü.” Ki ne ismerné ezt a sort a mai 30-40 éves korosztály közül! Itt a remek alkalom, hogy most gyermekeik is megismerkedjenek vele, s ezentúl szüleikkel együtt énekeljék a dalt!
Az egri Harlekin Bábszínház ugyanis május 2-ától Lengyel Pál rendezésében színpadra állítja Csukás István klasszikusát.
 
Ha esetleg valaki nem tudná, miről is szól ez a szívmelengető mese, íme egy kis ízelítő: „Süsü, a jószívű sárkány, ki gondolná, Sárkányföldön született! A háromfejű keményszívű apa azonban nem tudta elviselni, hogy fia csak egy fejjel jött a világra, és mindenben eltért sárkánytársaitól. Ezért szegénynek nyakába kellett venni a nagyvilágot. A többi társával ellentétben nem várakat ostromol, hogy a vár bevétele után királylányokat raboljon magának. Inkább lepkéket kerget, és arról ábrándozik, milyen jó volna rózsabimbónak lenni, mert úgy legalább rászállnának a gyönyörűségesebbnél gyönyörűbb pillangók. Szelídségével belopja magát az emberek szívébe.” 
 
2010.04.22
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.