Szegény gazdagok

Budapest, József Attila Színház
Jókai Mór híres regényét senkinek sem kell bemutatni. Aki nem olvasta az 1860-ban írt klasszikust, az is biztosan belefutott a filmváltozatba egyszer-kétszer. Most újabb formában elevenedik meg a történet, Kocsák Tibor...
...és Miklós Tibor musicallé transzformálta a magyar irodalom remekművét. A szerzőpáros eddig olyan ismert regények átdolgozásával bizonyította, hogy ismeri a siker receptjét, mint a Légy jó mindhalálig, vagy az Anna Karenina.
 
A Szegény gazdagokban van minden, ami egy izgalmas előadáshoz kell: tiltott szerelem, rettegett rablóvezér, családi ármánykodás meg ilyenek. És persze ott van benne az örök igazság is, hogy nem az a leggazdagabb, akinek pénze van, és nem feltétlenül az a szegény, aki nélkülözni kénytelen az anyagi javak egy részét. Az ősbemutatóban már rutinosnak számító musical színészek (Ullmann Mónika, Krassy Renáta, Vikidál Gyula) mellett az eddig inkább popsztárként domborító, rendkívül kellemes hangú Zentai Márk is szerepet kapott.
 
Csefke
2010.06.15
|
(2 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.