Hányszor mondjam még?

Székesfehérvár, Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza
Bizonyos szempontból nagyon szerencsés előadóművész Kovács Róbert, hiszen ha a közönség egyszer megszeretett valakit, akkor azt nehezen ereszti, másrészről viszont éppen ez a hátrány is, hiszen senki nem szeret úgymond szerepben ragadni.
Főleg nem egy kreatív ember. Van tehát egy „kölyökidős”, „a világ legrosszabb gyereke” Robink, aki már messze nem kölyök, és saját, felnőtt jogán is önálló művészi pályán halad. Ezzel együtt időnként nyilván vissza kell nyúlnia az úgynevezett gyerekműfajhoz, és ha már ezt teszi, akkor a Janikovszky Éva-világ egyáltalán nem meglepő választás.
 
Mondhatnánk, hogy a Janikovszky-művek egyszerre szólnak felnőtteknek és gyerekeknek, de ennél azért többről van szó. A Janikovszky-mondatokról: arról, hogy ezek az idézetek bizony a szülők és a gyerekek fegyvertárában egyszerre szerepelnek, bármikor, bármelyik oldalon bevethetőek, és ebből látszik, hogy a szerző mennyire érzékenyen és értőn fordul minden korosztályhoz.  
 
A Művészetek Házában látható előadást Kovács Róbert állította össze, és a „zenés rosszalkodás” alcímet adta neki. Ez műfaji meghatározásnak és a közönségcsalogató szlogennek is eléggé megfelelő. 
Sax Pál
2011.11.03
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.