Éjszakai állatok

Budapest, Bakelit Multi Art Center
Kezdjük így: Korunk társadalmának legfőbb problémáit feszegeti ez a darab. Nem... Ez így unalmas. Inkább így: Ez az előadás a kollégánkról szól, meg a szomszédról. Rólunk semmiképp! Vagy mégis?
Ki is az, akinek a társas kapcsolatai ellaposodtak? Aki a munkájának él, és/vagy egy szerelmet oly könnyedén dob a kukába, mint egy elhasznált papír zsebkendőt? Akinek kevés az önbizalma, vagy mindig a másik akaratának rendeli alá magát? Ezek közül legalább egy tulajdonság illik az emberek nagy részére. Erről szól a XXI. század társadalma. Vagyis a mi életünk.
 
Gyengék vagyunk, miközben erősnek kell látszani, és mindennap megvívni a harcot saját magunkkal. Meggyőzni magunkat, hogy versenyképesek vagyunk, és különlegesek. Pedig talán elég lenne átlagosnak és boldognak lenni. Erről szól a darab. A Hetek csoportja a jól ismert helyzeteket két házaspár – Magasék és Alacsonyék – sztoriján keresztül mutatja be.
amaranta
2011.02.15
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.