Sakk (Chess)

Budapest, Pesti Magyar Színház
Sokan tekerik feljebb a hangerőt, ha a rádióban megszólal a One night in Bangkok című sláger, de azt már kevesebben tudják, hogy ez a szám egy zenés darab betétdala. Méghozzá a Sakk című musicalé, amit már Magyarországon is bemutattak a kilencvenes évek első felében.
A dallam nem véletlenül fülbemászó, a mű zenéjét Benny Anderson és Björn Ulvaeus, vagyis az Abba világhírű szerzőpárosa írta. Az ősbemutatót Londonban tartották, 1986-ban, majd két év múlva a darab teljesen átdolgozva került Amerikába.
 
2008-ban egy harmadik verzió debütált a londoni Royal Albert Hall-ban, melyet Simon Edit producer is látott, és úgy gondolta, itt az idő egy újabb hazai premierre. A történet egy amerikai és egy orosz sakknagymester, valamint egy nő szerelmi háromszögét mutatja be, melybe nem csak az érzelmek szólnak bele, hanem a politika is.  
 
Csefke
2010.08.02
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.