Chicago

Pécs, Zenepark
A HOPPart Társulatot fiatal művészek alapították, akik a Színművészeti Egyetem elvégzése után együtt akarták folytatni a színpadi munkát. Legújabb előadásuk alapja Maurine Dallas Watkins: Chicago című színdarabja, ...
...mely most John Kander és Fred Ebb zenéjével, Zsótér Sándor rendezésében születik újjá. 
 
Csikágó a Keleti pályaudvar mögött terül el, Chicago az észak-amerikai Illinois államban. A pesti kerület azért kapott amerikai nevet, mert egymást érték a bűnesetek. A Chicago című musical előbb prózai darab volt. Maurine Dallas Watkins 1926-ban a Chicago Tribune törvényszéki tudósítójaként rögzítette a férjgyilkos asszonyok történetét.
 
A The Brave Little Woman címmel írt drámáját zenésítették meg 1975-ben. A cselekmény középpontjában a megvesztegethető igazságszolgáltatás áll. A csámcsogásra berendezkedett sajtó szaftos gyilkosságokra ugrik, majd addig keveri-kavarja, amíg a bűnösből sztárt csinál. Modern és sebesen pergő az átdolgozás, remek szerepekkel, melyeket most a HOPPart Társulat színészei alakítanak. 
 
Az előadás bemutatójára június 20-án kerül sor a budai Átrium Mozi épületében, mely most – sokévnyi hallgatás után - újra megnyitja kapuit.
 
Fotó: Borovi Dániel 
 
Részletek: http://hoppart.hu
 
Az előadás kritikája a www.revizoronline.com oldalon olvasható. 
2010.06.07
|
(4 kép)
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.