Esőember

Budapest, Belvárosi Színház
Világhírű filmet színpadra vinni merész húzás. Akarva, akaratlanul mindenki hasonlítgat majd. Persze, csak ha látta a mozi-verziót. De ezt speciel elég sokan látták. Ha viszont az adott előadásnak van egy olyan feltűnő plakátja, ...
...mint ennek a darabnak, akkor talán háttérbe szorul a fákkal szegélyezett úton sétálgató Dustin Hoffmann és Tom Cruise képe. Az Esőember színházi változata tehát jól indul nálunk. Az adaptáció nem magyar alkotók érdeme. Már két éve létezik, Angliában mutatták be először, Josh Harnett és Adam Godley (őt eddig főleg amerikai sorozatokban és nagy filmek kis epizódszerepeiben láthattuk) főszereplésével.
 
A magyar előadásban Nagy Ervin lesz Charlie Babbit, autista testvérét, Raymondot pedig Kulka János játssza. Charlie apja meghal, és a férfi döbbenten szembesül azzal, hogy mindössze néhány rózsabokrot meg egy autót örökölt, az atyai pénzt bátyja kapta, akinek létezéséről Charlie mindeddig nem is tudott. Meg kell tehát találnia a tesót, és ami még nehezebb, meg kell tanulnia kijönni vele.
 
Amaranta
2010.06.21
|
(8 kép)
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.