A libapásztorlány

Eger, Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház a 2009/2010-es évad utolsó bemutatójához érkezett el. Ezúttal is egy klasszikus mesét láthatunk A libapásztorlány címmel, melynek szövegkönyvét a Grimm testvérek meséje alapján Litvai Nelli írta.
Miről is szól ez a mese? Egy távoli ország királylányának szépsége messze földön híres volt. Nem csoda hát, hogy egy szép napon követei útján megkérte a kezét egy szomszédos országban lakó királyfi; az öreg királyné pedig, mert sok szépet és jót hallott a kérőről, odaígérte neki a lányát.
 
Mikor aztán közelgett az esküvő ideje, és a menyasszonynak útra kellett kelnie abba a messzi országba, az öreg királyné kiválasztotta szolgálólányai közül a legszebbiket, s azt komornának rendelte mellé. A gonosz komorna azonban az úton ellopja úrnője ruháit, koronáját és nevét, azután feleségül megy a királyfihoz. Közben az igazi királykisasszony libákat őriz… persze, mint a mesék végén szokás, végül minden jóra fordul! 
 
A darab rendezője Bal József. 
 
n.v.
2010.06.03
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.