Anna Karenina

Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház
A Petőfi Színház idei első bemutatója a világirodalom egyik legismertebb nőalakjának története musicalváltozatban. Anna Karenina tragikus sorsa a szerelmi és házastársi szenvedés igen változatos skáláját zongorázza végig...
...remek ziccereket adva ezzel a zenés darabok szerzőinek. A boldogtalan házasságából menekülni próbáló asszony életében bőven találunk olyan pontokat, ahol egy valamire való zenés karakter dalra fakad.
 
Anna egy szellemes, csodálatos fiatal nő, aki a moszkvai szalonok szokásai szerint egy idősebb férfi felesége, és aki szenvedélyes szerelemre lobban egy daliás lovassági tiszt iránt. A kapcsolat botrányt kavar a belterjes és konvencionális társadalmi közegben, Anna élete pedig tragédiába fordul. 
 
Miklós Tibor és Kocsák Tibor katartikus pillanatokkal kecsegtető "musical-operáját" Szerednyei Béla vitte színre, aki a Madách Színházbeli rendezésének koncepciója mellett a Karenint játszó Sasvári Sándort is elhozta Veszprémbe.  
 
Annát Halas Adelaida alakítja, szerelmét, Vronszkijt pedig Szeles József. A Petőfi Színház színészeinek csapatát Varga Miklós és Veszprém egyik legismertebb hangjának tulajdonosa, Dávid Roland erősíti, s az előadásban megismerkedhetünk a társulat egyik friss tagjával, Trokán Annával is.
 
 
köc
2010.09.21
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.