Amphitrüón 2000 + 10

Budapest, Aquincumi Múzeum – Romterület (RÉGI)
Forró nyári napokon a görögökről elsősorban tenger meg a joghurt jut az ember eszébe, és ez rendben is van így. Hiszen ki vetemedne arra, hogy a mitológián és a híres drámákon agyaljon, amikor süt a nap (vagy legalább...
...kellemes a hőmérséklet), és mindenki hűsítőre meg a szabad ég alá vágyik? Persze, ha nem sorstragédiáról beszélünk, a sztori pedig friss, és szórakoztató, akkor simán belefér a nyári szórakozásba egy ilyen előadás.
 
Az Amphitrüón vicces is, pajzán is (16 év alatti gyerekeket kéretik otthon hagyni), és Horváth Péter dolgozta át, akinek a klasszikus vígszínházi Padlás-t vagy a Valahol Európában színpadi változatát is köszönhetjük. A történet szerint Zeusz szemet vet a címszereplő thébai király feleségére, ezért magára ölti a férfi alakját, és leszáll a földre egy jó numera reményében. Sajnos élvezet helyett inkább csak konfliktusokba bonyolódik. Potenciális problémák mellett az igazi király és saját felesége is beleszól a dolgok alakulásába, és ezen garantáltan sokat nevet majd a közönség.
 
 
 
Amaranta
2010.06.29
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.