Kár, hogy kurva

Budapest, Pesti Magyar Színház
Az angol reneszánsz dráma első számú sztárja vitathatatlanul Shakespeare. Kortársainak nem volt könnyű dolguk, ha labdába akartak rúgni mellette, néhányuknak mégis sikerült maradandót alkotnia. Ilyen például Ben Johnson, ...
Ajánlott korosztály: 16+
...Christopher Marlowe, Thomas Kyd vagy John Ford, akinek az itt tárgyalt drámát is köszönhetjük. Ford bátor dologra vállalkozott: egy testvérszerelmet állított darabja középpontjába, pedig a vérfertőzés akkor sem számított kevésbé megbotránkoztató témának, mint ma. Ebben a történetben van minden, ami véres és végzetes.
 
Annabella bátyjától várandós, ezért egy házasságba menekül, de már késő. A szörnyű titok lelepleződik. Innentől pedig már-már horrorisztikussá fajul a sztori, a színház úgy is hirdeti az előadást, hogy „olyan, mintha Tarantino írta volna újra a Rómeo és Júliát”. Van, aki erre nem kíváncsi?
 
Csefke
2010.09.28
|
(3 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.