Szerdán tavasz lesz!

Budapest, Budapesti Operettszínház
Az Operett Színház évadnyitó előadásában együtt szerepel a színház musical- és operett társulata. Ez pedig nem véletlen, a „retroperettként” definiált darab ugyanis egyszerre hagyománykövető és modern.
Eredeti verzióját 1983-ban mutatták be – ahogy akkor hívták – a Fővárosi Operettszínházban. A rendező Kerényi Miklós Gábor volt, aki a felújított és aktualizált változat születésénél dramaturgként közreműködött. A történet főszereplője Kis Flórián (Mészáros Árpád Zsolt), a vidéki magyar-történelem szakos tanár, aki a fővárosban próbál új életet kezdeni. Pénze nincs, viszont van fantáziája, és egy új barátja, a bohém Lajos.
 
Ketten együtt létrehozzák a Magányosok Klubját, ahol – némi tagdíj fejében – bárki beszélhet a problémáiról, minden szerdán. A kezdetben csak pénzkereseti lehetőségnek tűnő vállalkozás aztán lassan a szereplők életének fontos részévé és boldogságuk forrásává válik.
 
Amaranta
2010.11.10
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.