Egy Carmen

Zsámbék, Műemlék rakétabázis
Egy a sok közül, de mégis egyedi. Ezúttal a Kaposvári Egyetem színész-szakos hallgatói adják elő a Prosper Mérimée kisregényéből készült, híres sztorit. A csapat tavaly bizonyította rátermettségét, amikor egy zártkörű...
...workshopjuk annyira jól sikerült, hogy a közönségnek is bemutathatták. Idén már nem is volt kérdés, hogy lesz egy premierjük a Zsámbéki Színházi Bázison. A kiindulópont Bizet Carmenje volt, de azt tudták az alkotók, hogy akarják teljes egészében azt prezentálni, hiszen nem operaénekesekről van szó. Inkább újragondolták a dalművet, áthelyezték a hangsúlyokat, és a felszín alatt zajló bonyolult lélektani folyamatokat tanulmányozzák.
 
És ha minden jól megy, ezek a folyamatok átfedésbe kerülnek a színpadon játszó huszonéves fiatalok érzelmi világával. A zene is ehhez igazodik. Így aztán minden szempontból egy fiatalos és friss Carmenre számíthatnak az érdeklődők. 
 
Amaranta
2010.07.06
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.