Platonov

Budapest, Ódry Színpad
Csehov Platonovja olyan darab, melyet számos alkalommal bemutattak már itthon, kezdve a húsz évvel ezelőtti, Ascher Tamás-féle katonás változattal, mely örökre összeforrt a címszereplő, Balkay Géza nevével, ...
...sok-sok vidéki változaton át egészen az Örkény Színház 2007-es előadásáig, amely Apátlanul címmel futott, Széles László főszereplésével. A Maladype Színház azonban még mindig képes újat mondani ezzel a klasszikussal, és ezen nincs is mit csodálkozni, a rendező, Balázs Zoltán ugyanis korántsem szokványos megoldásairól híres.
 
Ez az előadás szándékosan kerüli a kliséket, emellett nagyon is mai. Platonov boldogtalan, mert eltékozolta tehetségét és semmire sem vitte az életben. A mai teljesítményorientált világban mindez aktuálisabb, mint valaha. Az előadást a Budapesti Őszi Fesztivál keretén belül mutatják be.
csefke
2010.10.11
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.