Keresztanya

Budapest, Thália Színház
Egy igazán különleges, egyszemélyes tündérmesének lehetünk szem- és fültanúi: az egri Harlekin Bábszínház vendégjátékában Csákányi Eszter szólóban áll a limlomokkal elhalmozott színpadra, és furcsa történetről mesél.
Ajánlott korosztály: 6+

Rendező: Csató Kata

Író: Veres András

Koreográfia: Nemes Zsófia

 

Szereplők:

A mese egy szegény cigányasszonyról szól, akinek gyermeke születik, de szegénysége miatt nemhogy a faluból, de még a rokonságból sem akarja senki vállalni a keresztszülőség terhét. Végül egy anonim tündér ajánlkozik a keresztanya szerepre, de csak akkor, ha a szegény cigányasszony lemond a gyermekéről, és a tündér faraghat embert a csecsemőből... De mit mondhat erre egy anya?
 
Csákányi Eszter először készített egyszemélyes előadást gyerekeknek, a cigány népmese feldolgozása azonban cseppet sem hagyományos és nem megszokott bábszínházi eszközökkel történik. Ettől lesz izgalmas és roppant megható is a sztori. 
 
Ha megállunk egy pillanatra a mindennapi rohanásunk közben, és végighallgatjuk a kacatok furcsa mesemondóját, elgondolkodhatunk bánaton és örömön, szegénységen és gazdagságon, életen és halálon. Talán többek is leszünk tőle. Egy kicsit biztosan...
 
Az előadás 6 éves kortól ajánlott! 
 
Tervező: Kósa Annamária  
Zeneszerző: Bakos Árpád  
Koreográfus: Nemes Zsófia  
Rendező: Csató Kata  
Előadja: Csákányi Eszter
 
 
2010.09.17
|
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.