Kék-lila nyár

Szeged, Újszegedi Szabadtéri Színpad
A Szegedi Szabadtéri Játékok egyik soronkövetkező darabja egyben ősbemutató is: Jávor Pál, a színészlegenda életét dolgozzák fel egy új zenés játékon keresztül, Telihay Péter rendezésében.
Az '50-es évek ikonjává vált sármos színész minden idők egyik legismertebb és legkedveltebb magyar színésze lett, az első igazi magyar filmsztár, melyet nemcsak jó megjelenésének, hanem tehetségének, karakterábrázolásának is köszönhetett. Ruhája és bajsza mindig tökéletes és elegáns volt, példás szakértelemmel cigánynótázott, és a legszebb nőkkel csókolózott. Akár színházban, akár a korai moziban, akár élőben egy kávéházban, mindenki mindig megkapta, amire vágyott: az ideálképet mint egy vágy teljesülését.
 
A Kék-lila nyár című darab a botrányairól és lovagiasságáról híres színész utolsó és egyébként betegen töltött hónapjait idézi fel szenvedélyes pillanatokkal, érzelmekkel, drámával, küzdelmekkel. A mű alapját egy szerelmi háromszög szolgáltatja, Jávor felesége mellett feltűnik egy fiatal, karrierben reménykedő színésznő is, aki egy utolsó nagy szerepre csábítaná a nagytekintélyű művészt. Az előadás az 50 évvel ezelőtti füstös Varieté világába repíti vissza a nagyérdeműt.
hédi
2010.08.11
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.