Figaro házassága

Budapest, Maladype Bázis
Beaumarchais ismert darabjának Zsótér Sándor-féle feldolgozása ez. És ennyi elég is ajánlónak. Már ha valaki ismeri a rendező munkásságát. De színházszerető és -ismerő közösségben aligha akad olyan, aki ne kapná fel a fejét erre az egy mondatra.
Zsótér sosem csinál szokványosat. Néha még érthetőt sem. Ám az alapsztorit ismerve nagyon nem mehet félre a befogadó. Ráadásul itt van Marcelina szerepében Törőcsik Mari, akit nézni mindig ünnep és megtiszteltetés.
 
Az meg, hogy mellesleg a szeretetről elmélkednek a színpadon, csak ráadás. Ez a téma ugyanis kimeríthetetlen. Definiálni minden életkorban másképp lehetne, ám történelmi koroktól nagyjából független. Figaro, a borbély hűségesen szolgálja Almaviva grófot, ám a tanulság keserű. A társadalom felsőbb és alsóbb polcai között nincs átjárás, de jó esetben ezt nem a saját kárán tanulja meg az ember.
csefke
2010.12.13
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.