Szentivánéji álom

Budapest, Bethlen Téri Színház
Shakespeare varázslatos darabjából, a Szentivánéji álomból zenés-bábos mesejátékot gyúrt a Kolibri Színház. A vidám történetet Mendelssohn közismert zeneműve kíséri, így a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek a klasszikus dallamokkal.
Ajánlott korosztály: 8+
"A Szentivánéji álom örök téma, ami újra és újra megihleti a művészeket - mondja Novák János, az előadás rendezője. - A mese az érzelmekről és főképp az érzelmek változékonyságáról szól. A több szálon futó cselekményben a tündérvilág, az ókori görög szerepcserés szerelmi vígjátékok motívumai keverednek az egyszerű mesteremberek mulatságos jeleneteivel."
 
Fotó: Szlovák Judit
Fotó: Szlovák Judit
A műnek sokféle híres interpretációja létezik. A balettől az ifjúsági előadásig, a filmtől a musicalig számos formában feldolgozták már. Angolszász nyelvterületeken ma is a diákszínjátszók egyik legnépszerűbb darabja. 
 
Shakespeare komédiája Felix Mendelssohnt is foglalkoztatta. A zeneszerző már kamaszkorában megírta világhírűvé vált nyitányát, majd 17 évvel később kísérőzenét is komponált a darabhoz. 
 
A látványos tündérmesét 8 évek kortól ajánlják az alkotók.
 
 
2011.01.03
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.