A hetvenkedő

Békéscsaba, Jókai Színház
A közönség most bizonyára hozzáteszi, hogy: ...katona. És valóban, az eredeti mű címe ez. Azonban Titus Maccius Plautus már életében és főleg halála után oly népszerű volt, hogy kortársai előszeretettel adták ki műveiket az ő neve alatt.
Az eredeti művek jellegzetessége volt, hogy „görög” színműnek tüntették fel a római kor csiklandós társadalomkritikáját. Ez máig elevenen megmaradt minden átiratban, a békéscsabai bemutató is a nevetés és az elgondolkodtató pillanatok elegyét ígéri a nézőknek Réczei Tamás, a burleszk elemeivel bőkezűen bánó rendezésében.
 
Az előadás Kecskeméten, Budapesten és Pécsváradon már meghódította közönségét, itt az ideje, hogy a megyei publikum is megismerhesse a mű tartalmát: Hetvenkedi, a hiú és nagyképű macsó erőszakkal magával hurcolja otthonába Bagzilikumot, kinek szíve viszont régi szerelméért, Mamluszért eped. Hetvenkedi (Nemcsák Károly) szolgája, Puruttya (Tege Antal), valamint a szomszédban lakó Kanmanus (Márton András) ravasz cselt eszelnek ki, amely egyszerre segít a szerelmeseknek újra egymásra találni, valamint a pökhendi Hetvenkedit is helyre teszi... 
 
A burleszk elemeit intellektuális nyelvi humorral keresztező előadás szórakoztató pillanatokat tartogat a tizenhárom és fél év feletti korosztály számára.
Junior
2010.09.08
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.