Popeye, avagy az elrabolt spenótszállítmány

Kecskemét, Katona József Színház
Legalábbis első színházi szerepében, Blútó kapitányként. A Kecskeméti Katona József Színház és a budapesti Thália Színház közös produkciója, a Popeye c. előadás, amelyben Ganxsta Zolee alakítja a kalózkapitányt, a címszereplő ellenlábasát.
Ganxsta a szerepről csak annyit mondott: olyan, mint én, szőrös, kicsit hasas, és kiválóan rappel. Csak kicsivel hangosabban beszél. Ganxsta kislánya, Zoé már kívülről énekli a dalokat, melyeknek szövegét a Kartel frontembere írta.
 
Blútóként először elrabolja Popeye összes spenótját, hogy gyengévé tegye a tengerészt, majd Olíviát is, mert valójában a nőre fájt a foga. El is venné, de Popeye valamilyen különös véletlen vagy szerencse folytán újra erőre kap. 
 
A színjáték zenéjét Pierrot szerezte, a szövegkönyvet Darvasi László írta. 
 
Popeye, a tengerész figurája 1929. január 17-én a Thimble Theatre c. képregény hasábjain látott napvilágot. Szülőatyja Elzie Crisler Segar amerikai grafikus volt, ő írta és rajzolta Popeye történeteit. Kezdetben csak karakterszerepet szánt neki, de az olvasók kérésének engedve Popeye főszereplővé lépett elő, majd hamarosan újabb és újabb területeket hódított meg: készült rádiójáték, rajzfilm, filmsorozat, videójáték és egész estés mozifilm is a spenótkedvelő tengerész főszereplésével. 
 
Forrás: Kecskeméti Katona József
 
 
 
 
2010.10.19
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.