Az ördög három aranyhajszála

Budapest, Karinthy Színház
A Grimm fivérek meséje nyomán készült felettébb látványos, izgalmas és mozgalmas színdarab vidám zenés keretek között beszéli el, hogy egy bátor kislegény hogyan jár túl az ördög eszén, és nyeri el a királylány kezét, meg a fele királyságot.
Réges-régen egy szegény asszonynak fiacskája született, már születése pillanatában megjósolták, hogy amint felcseperedik, elveszi a király lányát feleségül.
 
Hamarosan a király fülébe is eljut a hír, aki dúl-fúl mérgében és mindent elkövet, hogy a jóslat ne teljesülhessen be, hiszen hogyan is venné az ki magát, ha a királyleányt holmi paraszti sarj vezetné az oltár elé. Végül is azzal a lehetetlennek tűnő feladattal bízza meg a fiút, hogy hozza el az ördög három aranyhajszálát, mert ha nem teszi, szíve választottja nem éri meg a nászt. Nem kell több a legénynek, útra is kel, hogy megkeresse és megkopassza a vén patást. 
 
A Fogi Színháza előadásában a mese új életre kel, hiszen nemcsak látványos és vicces elemekkel nyűgözi le a színházpártoló aprónépet, de varázslatos muzsikával is kedveskedik nekik.
 
 
2011.07.01
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.