Love letters

Veszprém, Városi Művelődési Központ
A papír alapú levelezés lassan kiveszőben lévő szokása felett nosztalgiázhatunk A. R. Gurney szerelmi története közben a Művelődési Köztpontban. Az amerikai sikerdarab két felvonásba sűríti egy nő és egy férfi negyvenévnyi levélváltását.
A levelek, az első, pad alatt átcsúsztatott cetlitől, az utolsó, elkésett vallomásig egy folyamatosan változó intenzitással égő szerelmi kapcsolatba engednek betekintést.
 
A férfi (Gálffi László) fegyelmezett és merev jellem, családja és karrierje kívülről nézve az elvárásoknak megfelelő, a nő (Hernádi Judit) viszont zűrös és érzelmes művészlélek, egyenes úton az alkoholizmus felé. A Love Letters nézőiként e furcsa, egymástól elszakadt pár leveleibe olvashatunk bele Vámos Miklós nagyszerű fordításában. 
 
A színmű, melyet a két színész már 10 éve tart porondon, s amelyet Mácsai Pál rendezett, igazi amerikai bulvárdarab, annak minden kellékével: első rangú dramaturgiával, intelligens humorral és megindító pillanatokkal. 
 
köc
2010.10.07
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.