Tehén a Holdon

Budapest, Budapest Bábszínház
A tehén a poén. Márpedig a poént nem szabad lelőni. Ez a tarka jószág tesz pontot arra a történetre, amely két csemete körül forog. A kislány okos, leleményes, sorra tervez ügyes szerkezeteket. A kisfiú igazi gézengúz, örömmel rombolja le, amit pajtása épít...
Ajánlott korosztály: 3+
Aztán egyszer csak fordul a kocka, a rosszcsont szemet vet ugyanis a legújabb csodajárgányra, az éppen befejezett, Holdra készülő űrhajóra, csakhogy ez előre kitervelt, csalafinta járgány ám… De vajon tényleg laknak tehenek a Holdon?
 
A mulatságos mese most a Budapest Bábszínházban elevenedik meg Tehén a Holdon címmel, mely sokaknak ismerős lehet. Idestova fél évszázada született az a klasszikus rajzfilm, amely ugyanezen a címen futott, és a zágrábi animációs iskola reprezentánsa, - az Oscar-díjat is elnyerő - Dusan Vukotic álmodta mozgóképre.  
 
A csöppnyi filmes gyöngyszem ihlette meg Ivan Kristijan Majicot, akinek lendületes adaptációja a legkisebb nézőket - akár már 3 éves kortól - is invitálja egy órányi kacagásra. De nemcsak a forrása, nemcsak a rendezője horvát a Zágrábi Bábszínházzal közösen létrehozott bábadaptációnak, hanem az egyik szereplője is: Konkoj Petár szegődött Karádi Borbála mellé. S mindketten bemutatkoznak új szerepükben Budapesten is, Zágrábban is.
 
Nyelvi nehézségekkel nem kellett küszködniük, hiszen a bájos kesztyűsbábok, amelyeket Wunder Judit tervezett, szavak nélkül is megértetik magukat - s ugye, a tehenek meg csak bőgnek, még a Holdon is...
 
 
2010.11.16
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.