Szent Miklós legendája

Békéscsaba, IBSEN Ház
Fehér a szakálla, piros a palástja, minden évben hozza az ajándékokat. Igen, ő a Mikulás. Felnőtt fejjel már csak arra emlékszünk, milyen érzés volt várni rá, majd örömmel meglesni, mit tett az olyan nagy gonddal kifényesített csizmába.
Ám, amikor gyermekünk szeméből tükröződik ránk a csoda, újra átélhetjük és boldogan örökíthetjük tovább a legkisebbeknek Mikulás ünnepét. De vajon tudjuk-e, hogy ki is volt ő valójában?
 
A Békés Megyei Napsugár Bábszínház most bemutatja, hogyan vált a jóságos püspök Mikulássá. A három történetből egybeszőtt bábjátékban fény derül arra, hogyan is alakult ki ez a varázslatos mítosz Szent Miklós püspök körül. A kedves történetet Csortán Zsóka rendezésében és a Berbécs zenekar zenei aláfestésével adja elő a társulat. A napsugarasok előadásainak látványvilága, vizuális megjelenítése minden esetben a meglepetés erejével hat, ami most sem lesz másként: a Lenkefi Deák Réka által megálmodott díszletek és bábok egy titkokkal, csodákkal teli mesevilágba repítik a gyermekeket. 
 
Szent Miklós legendája különleges színfoltnak számít a napsugarasok életében, hiszen a társulat ezzel az előadással – mely egész novemberben várja a gyereksereget izgalmasabbá téve az ünnepig hátralévő heteket – avatja bábszínházzá új játszóhelyét, az Ibsen Stúdiószínházat. 
 
 
ts
2010.11.16
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.