nőNYUGAT

Budapest, Örkény István Színház
A XX. század első évtizede nagy változásokat hozott. Az irodalmai élet felfrissült, megjelent a Nyugat című – azóta méltán híres – folyóirat, és a nők szerepe is kezdett átalakulni. A hölgyek egzisztenciára és megbecsülésre vágytak.
Azt se bánták, ha ez felelősséggel jár. Mégis, azok a nők, akikre legjobban emlékszünk ebből az időből, általában az irodalomhoz köthetők. Múzsák, hitvesek, barátok. Ők a szereplői ennek az előadásnak. A darabhoz a műveket Bíró Kriszta válogatta és szerkesztette össze. Vele együtt öt csodás színésznő varázsolja a nézők elé a boldog békeidők hangulatát, atmoszféráját.
 
Csajos beszélgetés ez, csak épp egy másik korból. A mindennapi csipp-csupp kérdésektől a pasi-ügyekig sokféle téma szóba jöhet. A végére pedig kiderül, hogy vajon a nők száz éve is ugyan olyanok voltak-e, mint manapság?
 
Csefke
2010.12.06
|
(5 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.