Az öldöklés istene

Budapest, Vígszínház
Yasmina Reza, magyar származású francia írónő ezért a vígjátékért gyakorlatilag az összes jelentős elismerést bezsebelte, amit drámaíró csak kaphat. 2009-ben a legjobb új vígjátéknak járó Laurence Olivier-díjat és a Tony-díjat is megkapta.
Magyarországon most első ízben látható a darab, négy fantasztikus színész, Börcsök Enikő, Eszenyi Enikő, Epres Attila és Kern András szereplésével. Két házaspár intelligensen próbál megbeszélni egy nemrég történt incidenst.
 
Az egyikük gyereke kiverte a másik pár gyerekének a fogát. Kellemetlen, de előfordul. A békésen induló társalgás aztán – mindenki akarata ellenére – elfajul, méghozzá nem kicsit. Ebből végül kerekedhetne egy sötét dráma is, de szerencsére inkább egy fergeteges vígjáték a végeredmény. A sztorira és a színészekre alapozva pedig bátran kijelenthető, hogy ennél jobban nem is indulhatna az újév a Vígszínházban.
amaranta
2011.01.12
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.