Dúl-fúl, és elnémul

Budapest, Örkény István Színház
Ingmar Bergman rendkívüli rendező volt. Nem csak filmeket, hanem színdarabokat is mesterien irányított. 10 évesen bábszínházi előadásokon gyakorolt, kilenc év múlva pedig nagy színházban dirigálta a társulatot.
Mivel pedig pontosan tudta, mitől jó egy színdarab, épp ezért tudott írni is. Például ezt a drámát. A főszereplőt saját nagybátyjáról mintázta. Carl bácsi kicsit furcsa volt. Az úgynevezett őrült feltaláló kategóriába tartozott.
 
Több találmányt is bejelentett, némelyik után (de ezzel nem feltétlenül összefüggésben) bolondok házába került, némelyik meg a feledés homályába merült. Kettőt pedig elfogadott a Királyi Szabadalmi Hivatal. Carl bácsiban mégsem ez volt a legérdekesebb. Közel a hatvanhoz, ugyanis őrült szerelemre gyúlt egy nála harminc évvel fiatalabb hölgy iránt. A szerelem beteljesedett, és mind művészileg, mind emberileg meghatározta a bácsi hátralévő éveit. 
 
Csefke
2010.12.27
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.