Ha Dede

Veszprém, Kabóca Bábszínház
Kiss Erzsi hangulatfestő szövegeit és improvizációs énektechnikáját a koncertekről és lemezekről jól ismerjük. A magyar underground szcéna zeneszerző-énekesnője nem először fordul meg a bábszínházak házatáján, most a Kabócákkal társult.
Ajánlott korosztály: 1-3
Egyedi zenei világa, mely nem létező országok népzenéjének hat, nem csak a klubélet arcaihoz passzol jól, hanem a jancsikhoz és hétfejűekhez is.
 
A Kabóca Bábszínházban az énekesnő Futó Ákos, bábossal énekli dalait, labiálisokat pattogtat, nazálisokat zenget, miközben nagy, puha gömböcökkel és kockákkal játszik. A két művész így mesél történetet azon a nyelven, ami nekik és az egészen kicsiknek anyanyelv: a formák és a hangok nyelvén. 
 
A Ha Dede a belga Karel Van Rausbeeck rendezése, aki egy kulturális szempontból igencsak elhanyagolt korosztálynak, a négyévesnél fiatalabbaknak készíti darabjait. A rendező saját társulatával, a Theater de Spiegellel már játszott babáknak a Kabóca Bábszínházban, ahol egyáltalán nem magától értetődő, hogy a nagyérdemű járni is tud. 
 
A Ha Dede vidám történet, mely a kockák és gömbök egymásratalálásáról mesél egyméteres nézőinek, akiket nem érdekel a sok duma, viszont szívesen merülnek el a hangok és hangulatok világában. 
köc
2011.01.27
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.