Édes Anna

Szeged, Kisszínház
„A hólyagos kéz érdes karcolásában volt valami kimondhatatlan édes és mézes.” Tudom, kötelező volt, de olvastátok Kosztolányi Dezső egyik legismertebb regényét? Vagy megnéztétek Törőcsik Mari főszereplésével Fábri Zoltán ’58-as filmjét?
Furcsa szerelem, elfojtás, társadalomrajz, alárendeltség, tragédia. És nagy sikerű mű. Kosztolányi magát is „szellemi” cselédnek érezte, aki reggeltől napestig dolgozik, nem lehet önálló és szabad, ez adta Anna történetének kiindulópontját. A keserű életű Édes Annáról szóló regény annyira jól sikerült, hogy a magyar irodalom remeke lett, számos színházban mutatták be, valamint film készült belőle.
 
A Szegedi Nemzeti Színház novemberben állítja színpadra Keresztes Attila rendezésében, aki a tavalyi évadban a Liliom című sikerdarabot jegyezte. Ám a Vizy Kornélt alakító Borovics Tamás úgy nyilatkozott nemrég, hogy a próbák elején kiderült, a rendező a sorok között véli felfedezni a lényeget, vagyis nemcsak egy szokványos történetmesélésre számíthatunk, hanem várhatóan izgalmas, kicsit hitchcocki hangulatot idéző színdarabot láthatunk a Kisszínházban november 26-tól. 
 
hédi
2010.11.19
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.