Diótörő

Révkomárom, Komáromi Jókai Színház
Melyik az a darab, amelyikre a gyerekeket mindenképp el kell vinni karácsony előtt? Hát persze, hogy Csajkovszkij Diótörője. A színházba járó generációknak hosszú évtizedek óta mindenhol a világon ez a kedvenc balettmeséje.
Idén így lesz ez a Komáromi Jókai Színházban is. Pille Tamás, aki korábban már rendezett Révkomáromban – akkor a Süsü, a sárkány kitűnő színpadi adaptációját készítette el –, ezúttal Csajkovszkij örökérvényű balettjét állítja színpadra. Az előadásban a balett és a hagyományos prózai és énekes színházi műfajok mellett bábszínházi elemek is helyet kapnak.
 
Karácsony éjszakáján Stahlbaumék két gyereke, Frici és Marika különös ajándékokat kap. A titokzatos ajándékozó, Drosselmeyer ajándékai közül a legfurcsább az a diótörő baba, amelyik Marika képzeletében életre is kel. Diótörő háborúzni kényszerül a gonosz egérkirállyal, Marika közben Mária hercegnővé változik, aki dióhéj hajóján elrepül a csodálatos csipkepalotájába és a csodák birodalmába.  
 
A táncosok, a színészek, a bábok és Csajkovszkij csodás zenéje segítségével a gyermekek és a felnőttek együtt juthatnak el az álmok és a mesék csodás világába ebben a varázslatos karácsonyi előadásban. 
 
-kó -la
2010.12.01
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.