Kukamese

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria
A "szelektív hulladékgyűjtő sziget pódiumán" köszönthetjük Fém Ferit, PoliEsztert, Üvegéniát, Balambért, Papír Palit és Komposztanyót, de Veszélyes Valér, Hipollónia és Elemér is föltűnik a színen...
Hedry Mária bűbájos kuka-mese-játékához Radványi Balázs (Kaláka) írt zenét, hogy a mese és a dallamok csodájának segítségével épülhessen be a gyermekek sajátos világába környezetünk védelme, szeretete.
 
A mesék birodalmában milyen izgalmasak a különböző színű kukák, azaz dehogy kukák! – Fém Feri, Papír Pali, Üvegénia, Barnaüveg Balambér, Poli Eszter lakóházai. És Komposzt anyó... Mindenki várja az újrahasznosulás nagy eseményét, ki-ki a maga különös vágyaival, kivéve Üvegéniát és Fém Ferit, akik titokban szerelmesek.
 
De nem sokáig vágyakozhatnak, mert Veszélyes Valér, a veszélyes hulladékok urának birodalmából megszökik Hipollónia és Elemér – az elhasznált elem –, hogy bosszút álljon száműzetésükért és tönkretegyék a szép világot, főleg Komposzt anyót...
 
Tündérmese a hulladékszigeten, ahol a végén Zöldhajú, a természet tündére is megjelenik, és mindenki megkapja méltó jutalmát vagy büntetését. Mese és tanulság, fontos fogalmak és gyakorlat elsajátítása a mese és színház varázsa révén. Az előadás után egy interaktív játék segít megerősíteni a látottakat.
 
 
2011.01.21
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.