Május 6-án kezdődik a szegedi Régi Zsinagóga, azaz az ALTERRA Kortárs Előadóművészeti Központ tavaszi programsorozata Feledi János táncos-koreográfus Idők folyamán című darabjával. A táncelőadás középpontjában három különböző időben élő nő áll...
...akik sorsa, vagyis életük egy napja mégis összekapcsolódik, ugyanis mindhármuk életében fontos szerepet játszik egy könyv, Virginia Woolf Mrs. Dalloway című regénye. Akinek ismerős a történet, nem véletlen, az előadást a pár éve bemutatott, nagy sikerű Az órák című film ihlette, a társulat tagjai azonban a filmbeli karakterek fő vonásai mellett saját élményeiket is beépítették a produkcióba. Milyen boldognak lenni? Milyen nőnek lenni? Milyen meghalni? Hogyan jut el valaki az öngyilkosság gondolatáig? – ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadás.
 
Feledi János klasszikus balett-táncosként végzett, de balettegyüttesekben és kortárs tánctársulatokban egyaránt táncol és koreografál. Mostani táncos darabjában vendégként fellép többek közt Frenák Pál és Bozsik Yvette koreográfus, rendező és táncművész, mellettük a három nőalak szerepében a Badora Társulat tagjai: Barta Dóra Harangozó-díjas érdemes művész, aki évekig a Szegedi Kortársbalett tagja is volt, valamint Kulcsár Noémi és Horváth Zita. 
bgy
2012.05.03
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.