Gül Baba

Eger, Gárdonyi Géza Színház
A Huszka Jenő életművének csúcsát jelentő Gül baba című operettet bemutatója óta nagy érdeklődés mellett játssza Egerben a Gárdonyi Géza Színház. Az operett ősbemutatója 1905-ben volt, mely zajos sikert hozott alkotójának.
Köszönhető ez annak, hogy a daljátékban a századforduló kedvelt történelmi témája, a török hódoltság kora találkozik egy romantikus szállal, a magyar deák és a török méltóság leányának szerelmével. A mű egyrészt hatott tehát a nemzeti érzelmekre, másrészt a városi közönség szórakozási igényeit is kielégítette. S hogy a közönség megszerette, arra utal az a sok örökzöld dallam is, melyek oly sokunknak ismerősek: Darumadár fenn az égen, Borban az igazság, borban a vigasz – mind a Gül Baba slágerei.
 
A közönség Szegvári Menyhért rendezésében, Szabó Emíliával, Hüse Csabával, Kaszás Gergővel és Nádasy Erikával a fő-, valamint Tunyogi Péterrel a címszerepben láthatja az operettet. A jelmez Húros Annamária, a díszlet Gróf Gyula munkája. Koreográfiát Túri Lajos készített az előadáshoz. A zenei vezető Nagy Zoltán.  
 
Xavér
2011.01.24
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.