A kolonc

Budapest, József Attila Színház
Pozsgai Zsolt elmejátéka valós történetre épül. Az első világháború híres kémnőjének, Elsbeth Schlagmüllernek az utolsó éveit eleveníti fel. A hírszerző egy svájci elmegyógyintézetben halt meg, pontosabban megölték.
Ám a darab elején erről még szó sincs. A kémnő magatehetetlenül fekszik a kórházban, és egy nap titokzatos látogatója érkezik Magyarországról. Egy orvosnő, aki pszichoanalízis segítségével javítana a beteg állapotán. Az javul is, visszatérnek a régi, izgalmas háborús emlékek, és velük együtt a veszélyérzet is. Meddig engedheti be elméjébe a beteg az orvost?
 
Elárul-e olyasmit is, ami szigorúan titkos és veszélyes? Ki kontrollálja kinek az agyát? A nő ugyanis tud valamit, ami útjában áll az újraszerveződő német titkosszolgálatnak. A két nő keményen küzd egymással, miközben a kórházigazgató, aki szerelmes a betegébe, saját harcát vívja, érzelmeivel.
amaranta
2011.02.15
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.