Én vagyok a Te

Budapest, Nemzeti Színház
Négy színész, aki játszik, és öt, aki az Angyalok karát alkotja. Teremtésről mesélnek, és főleg az Úrról, Eszterházy Péter darabjában. De ez az Úr nem éppen az, akit a színes ikonok és a Biblia alapján maga elé képzel az ember.
És ezt nem is várnánk az írótól. Ez az Úr kemoterápiás kezelést kap, és a közelében még az is megeshet, hogy a Királynő személyesen Zrínyivel beszélget arról, ki hugyozza le a WC-deszkát, és ki nem. Eszterházy Péter darabja nem más, mint az első bibliai parancsolatra írt „mai revü”.
 
Eszerint a cím a tízparancsolat első pontjához kötődve folytatódik, miszerint: „Én vagyok a te Urad, Istened. Uradat, Istenedet imádjad és csak neki szolgálj!” De gyanús egy másik áthallás is, miszerint az Úr megteremté az embert a maga képmására, így ne csodálkozzon senki, ha végül ő is hasonul képmásához és emberivé válik.
amaranta
2011.02.23
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.