Hyppolit, a lakáj

Budapest, Karinthy Színház
Az idei Óbudai Nyár fesztivál – mely egyébként augusztus 27-ig tart – jobbnál jobb színházi előadásokat tartogatott és tartogat még mindig számunkra. Olyan darabok után, mint a Gyógyír északi szélre, a Büszkeség és balítélet...

Linkek


Kapcsolódó cikkek

...vagy az Öt nő az esőben, ezúttal a Hyppolit, a lakáj modernizált változatát nézhetjük meg. Talán nincs is olyan magyar, akinek ne mondana valamit a „Még a hagymát is hagymával eszem!” szállóige és társai (Hippodrom; „Mi? Mi?/Mimi?”). A közkedvelt magyar filmklasszikus Zágon István színdarabjából született, 1984-ben pedig egy újabb vidám színpadi mű készült belőle, ugyanazzal a sztorival, de egy modern Schneider családdal a középpontban. A ma is időszerű történetben Hyppolitot Galla Miklós, Schneider Mátyást Koltai Róbert, Schneidernét Voith Ági, Mimit, a táncosnőt pedig Kapócs Zsóka játssza.
csőrmester
2011.08.02
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.