Fahrenheit 451

Budapest, Bárka
Anger Zsolt előszeretettel visz színpadra ismert filmeket. Tavaly például Lars von Trier dogmafilmjét, a Dogville-t rendezte meg. Most pedig Francois Truffaut klasszikusát dirigálja, a Bárka Színházban.
Az igazsághoz tartozik, hogy a hangsúly ezúttal nem is annyira a filmen, mint inkább az alapjául szolgáló regényen lesz. A szóbak forgó irodalmi művet Ray Bradbury, a science fiction irodalom kiemelkedő szerzője írta hatvan évvel ezelőtt.
 
A cím magyarázatául a regény elején ennyi áll: „Fahrenheit 451 fok – az a hőmérséklet, amelynél a könyvnyomó papír tüzet fog és elég. Ha vonalazott papírt tesznek eléd – másra írj.” A történet egy elképzelt jövőben játszódik, ahol az emberek nem azért nem olvasnak, mert nincs kedvük, hanem mert tilos. A könyveket parancs szerint el kell égetni. Ám akad egy kisebbség, akik szembeszállnak a törvénnyel, és életüket is kockára tennék a kultúra megőrzése érdekében.
csefke
2011.02.21
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.