Propaganda!

Budapest, Trafó
Vagyis: nézetek, elméletek népszerűsítése. A Tünet Együttes és a holland–osztrák united sorry művészduó saját kampányt hirdet, de persze közel sem a megszokottnak számító eszközökkel.
Fura, egyszerű szlogenekkel operál, melyek eddig ismeretlen dolgokra hívják fel a figyelmet. Vagy olyanokra, amelyeket ismerni kellene, de valahogy mindig elfelejtjük őket. Mindezt a retorikus színház és a performanszművészet határán mozogva teszik, produkciójukban pontosan megkoreografált mozdulatok és hatásos beszédek váltják egymást.
 
Az előadók közül a Tünet Együttest jól ismeri a színházba járó közönség, ennél a produkciónál külön érdekesség, hogy a társulat művészeti vezetője, Szabó Réka ismét előadóként vesz részt a munkában. A társalkotóként szereplő művészduót Frans Poelstra és Robert Steijn alapította 2004-ben. Európában és a tengerentúlon is népszerűek, és most eljött az idő, hogy nálunk is egyre többen megismerjék őket.
amaranta
2011.02.23
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.