Mocsármese

Budapest, Bethlen Téri Színház
Az Új Színház harmadik Kőfal-Pálya pályázatának idei nyertese egy "süppedős" mesejáték - a Mocsármese című előadás, mely az Apró Színház szárnyaló fantáziájából, jávai népmesék és Weöres Sándor szanszkrit versfordításainak elemeiből építkezik.
Ajánlott korosztály: 5+
A színdarab a kedvesen furcsa mocsárlények, a Dindinnák és az ember találkozásának történetén keresztül az értelmetlen előítéletekről, megértésről, bátorságról, barátságról, családról mesél. Az előadás sajátos formanyelvében keveredik a humor és a költészet. Az egyszerű, követhető történet, a színészi játékban alkalmazott gesztus- és mozgásnyelv, tánc, élőzene könnyen érthetővé, átélhetővé, élvezhetővé teszi a gyermekek számára is az előadást.
 
A különös mese egy mocsárban játszódik, ahol egy sárkunyhóban elszigetelten élnek a Dindinnák - egy mocsárlény-család. A mocsárszellem, amely egy hatalmas lótuszvirágban lakik, óvja, vigyázza, figyeli őket. A családfő az ősi jóslattól tartván tiltja az emberekkel való érintkezést. A legkisebb fiúcska egy játék közben átlépi a tiltott sást, ami az emberek világába vezet - itt találkozik az ember lányával, Sumitával. Szép lassan megismerik egymást, és összebarátkoznak.
 
Az előadás végén bebizonyosodik, hogy a szeretet, a barátság és a bizalom a pusztuló mocsarat is megmenti, és a dühös, bizalmatlan Dindó papát, a mocsár-családfő lelkét is megpuhítja. 
 
2011.02.10
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.