Az ördög nem alszik

Révkomárom, Tiszti Pavilon
Az új esztendő elején mindjárt az ördöggel cimborálnak a Komáromi Jókai Színház társulatának tagjai, hiszen színpadra állították Vaszary Gábor, Fényes Szabolcs és Szenes Iván örökzöld zenés vígjátékát, Az ördög nem alszik címűt.
A visszatérő vendég rendező Görög László, aki Az ármány és szerelem és a Vérnász című darabokat már megrendezte Révkomáromban. Újra a Jókai Színházban láthatjuk a társulat egykori nagy sztárját, a Jászai-díjas, érdemes művész Dráfi Mátyást, aki ha nem is magát az ördögöt, de a főszereplő Boroghy Gedeon grófot alakítja.
 
A történet szerint Boroghy gróf a tervei elérése érdekében még az ördöggel is cimborálna. Azért, hogy a családi vagyont egyben tartsa, két utolsó rokonát próbálja mindenáron összeboronálni. A cél érdekében saját halálhírét kelti, s végrendeletében kiköti, hogy az örökösök kötelesek egy hónapig a kastélyban tartózkodni, közösen étkezni, egymástól csókkal elbúcsúzni... A fordulatokban gazdag és humoros történet bőven tartogat meglepetéseket. 
 
Talán sokan ismerik a darab 1940-ben készült filmváltozatát Csortos Gyula, Tolnay Klári és Hajmássy Miklós főszereplésével. A bemutatóval a színház a tavaly elhunyt kitűnő zeneszerzőre, Szenes Ivánra emlékezik. 
-kó -la
2011.02.23
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.