Rúzs

Budapest, Pesti Magyar Színház
Kamasznak lenni nem könnyű. Sem annak, aki épp tizenéves, sem a környezetének. Sőt, a környezetének talán még nehezebb, főleg a szülőknek, hiszen ők aztán tényleg nem tudják elképzelni, milyen is ma a felnőtté válás küszöbén ismerkedni a világgal és önmagunkkal.
Amikor apu és anyu kamasz volt, akkor tábortűz mellett beszélgettek a fiatalok, ma meg a közösségi oldalakon. És úgy még senki nem vált meglett felnőtté, hogy cyberkapcsolatok alakították a személyiségét. A mostani az első generáció.
 
Mi lesz ennek a vége? Jó lesz? Rossz lesz? Más lesz? Engedi a rendszer megismerni a másikat, vagy bárkit az orránál fogva vezethetnek internetes profilok és avatarok mögé bújva? Isa Schöier darabjának magyarországi ősbemutatóján sorban merülnek fel ezek a kérdések, és ha valakiben még az előadás után is maradnak kérdőjelek, az a produkciót követő drámapedagógia-foglalkozáson végleg eloszlathatja őket.
amaranta
2011.04.08
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.