Ismét egy Molnár Ferenc-darab bemutatójára készül Egerben a Gárdonyi Géza Színház társulata. A Pál utcai fiúk, a Liliom, illetve Az ördög után most az Olympia című vígjátékot tűzték műsorra, melyet először márciustól láthat majd a közönség.
A rendező, Csizmadia Tibor szerint önfeledt szórakozást ígérő darabról van szó.
 
Az Olympia az első világháború előtt, egy osztrák fürdővárosban játszódik, szellemesen mutatva be az arisztokrácia viselkedését, logikáját, az intrikák szövevényes világát. Végig fojtott izgalom, sőt erotika jellemzi, a kitűnően megkomponált, gyakran csípős dialógusok fenntartják a feszültséget és nevetésre ingerelnek. A középpontban egy nem mindennapi képességekkel megáldott, ám köznépi származású huszárkapitány és a trónörökösné első udvarhölgyének nem sok jóval kecsegtető szerelmi története áll…  
 
A színészeket Füzér Anni bújtatja gyönyörű ruhákba, a fürdő díszletét Cziegler Balázs tervezte. A címszerepet játszó Szabó Emília mellett Kaszás Gergőt, Bozó Andreát, Ötvös Andrást, Vajda Milánt, Schruff Milánt és Fekete Györgyit láthatjuk a Gárdonyi Géza Színház színpadán. 
 
Rrrr
2011.02.24
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.